Bildningsresor
Kravice Restillbosnien

 
Kulturresa 12 dagar

Datum Max platser
15

Kulturresa 8 dagar

Datum Max platser
15

 

Andra researrangemang i Bosnien
Kravice Restillbosnien

 
Natursemester 8 dagar

Datum Max platser
15

Fitness- och träninsgresa 8 dagar

Datum Max platser
15

Wellbeing ekologisk turism 8 dgr

Datum Max platser
15

Outdoor äventyr 8 dagar

Datum Max platser
Alla veckor mellan:
15

Vad andra tycker om oss

 

Res till Bosnien - Läs och res  Sara Brundin Larsson, Göteborg
En välgenomtänkt kurs med fokus på historia. Det är en så oerhört komplex historia på Balkan. Vi har fått förutsättningar att försöka förstå dagens situation i området. Roligt att ha resan att se fram emot. ALLT har varit bra med resan. Ett intensivt och intressant ”schema” men vi upplevde aldrig någon stress. Tid fanns för frågor och reflektion. Vi fick uppleva och se så mycket! Jätteintressant med de olika typerna av studiebesök och att vi hade möjlighet att ställa frågor. Lyxigt med egna chaufförer som körde oss från plats till plats. Amela (anm kurs- och reseledare) har ett fantastiskt tålamod.”
 Res till Bosnien - Sarajevo Silvia Gyllsdorf, Göteborg
Resan har varit intressant, bildande och professionellt upplagd. Varierande mellan nutid och gammal kultur, mellan samhälle- och politisk situation och kultur. Jag är mycket nöjd med resan och åker gärna igen med dig som reseledare.”
 Res till Bosnien - Hopp från Gamla Bron
Eva Sönnerberg, Göteborg
”Kursledaren har engagerat och entusiastiskt delat med sig av sina stora kunskaper om landets historia, politik, religioner, kultur, musik, mat, etc. Vår kursledare har också varit en aktiv och kunnig guide på resan”.
 Res till Bosnien - Pocitelj
Majvor Nilsson, Göteborg
”Att bo på samma hotell (nästan) alla nätter var mycket bra. Hotellet var bra. Du tog oss till så många olika restauranger, vilket jag inte hittat själv. Underbart. Transporterna fungerade perfekt hela tiden. Du var fantastisk, alltid glad och hjälpsam och utan din översättning (anm. från engelska till svenska) hade nog mycket gått mig förbi”
 Res till Bosnien - Mostar - Neretva
Kerstin och Per-Arne Persson
” Vi var en bra och välsammansatt grupp. Vi fick en resa genom Bosnien som är mycket naturskön. Många naturupplevelser och många s.k. ”smultronställen”. Vi fick mycket för resans pris.”
 Res till Bosnien - Buna
Sara Öström, Mölndal
”Jag är mycket nöjd! Vår avslutande resa var fantastisk på alla vis! Amela (anm. kurs- och reseledare) är en mycket proffsig rese- och kursledare”
Res till Bosnien - Sarajevo
 Jolanta Vasiljeva, Hisings Backa
När vi kom fram till Bosnien och Hercegovina, kände jag värme och förväntan om att detta ska bli kul. När jag vaknade på morgonen därpå, slogs jag av en magnifik utsikt över bergen, sol och blå himmel. Det var fantastiskt med alla glada och trevliga människor, god mat i otroligt vackra miljöer. Jag har sett så mycket på så kort tid. Detta skulle jag aldrig upplevt om jag kommit hit själv. Tusen tack Amela (anm. kurs- och reseledare) – du överträffade alla mina förväntningar”
Res till Bosnien - Pocitelj
 Vincent och Kerstin Sneelooper, Norrköping
Vi vill tacka för en mycket fin resa till Bosnien Hercegovina  17 till 22 september 2015. En väl planerad resa som under få dagar gav stor rikedom på intryck och upplevelser. Sedan historieundervisningen i skolan anade vi Bosnien som en mötesplats mellan öst och väst med många skådeplatser för historiska skeenden. Något som verkligen besannades och dagligen möttes vi av färgstarka intryck av mötet mellan orienten och västerlandet. Men under vår resa fick vi också erfara hur vackert Bosnien är med ett landskap som var som en förening mellan Norges fjällvärld  och Irlands lummiga sluttningar.
Vi bodde centralt i Sarajevo och gjorde flera utflykter i staden och bergen omkring. En heldag ägnades åt besök till Mostar, en av de vackraste städer vi någonsin besökt! Vid varje arrangemang såg duktiga guider till att vi fick historisk orientering kring de platser vi besökte. Något vi värdesatte stort och som fördjupade upplevelsen. Men också förståelsen. En resa till Bosnien blir inte bara en vandring i historien det blir också en stark påminnelse av krigets fasor under Balkankriget 92-95. Sista dagen besökte vi en utställning i Sarajevo om folkmordet i Srebrenica med titeln ”You are my witness”. En utställning  som skakade om och stämde till djup eftertanke.  Vår resa var ”all included” i ordets bästa bemärkelse. Fika och lunch intogs i samband med dagens arrangemang och varje kväll besökte vi en ny spännande restaurang med varierad och utsökt mat. Och mellan måltiderna såg vår fantastiska reseledare Amela Fific till att inget saknades. Det fanns alltid vattenflaskor och ofta färsk frukt till alla.  Resan till Bosnien Hercegovina var välplanerad och innehållsrik på alla sätt – men präglades dessutom av sällsynt mycket engagemang, omsorg och mäsklig värme. Allt tack vare Amela Fific (anm kurs- och reseledare), själv bördig och uppvuxen i Bosnien – uppfylld av att skapa resor utöver det vanliga.”

Res till Bosnien - Mostar - Neretva
 Knarig Asplund, Göteborg
Tack för en fantastisk resa som du fyllde med kunskap och värme!Programmet var så välplanerat med historiska, kulturella, kulinariska, botaniska och geografiska ingredienser. Allt detta presenterades medan vi kördes genom ett landskap med hissnande bergstoppar och djupa raviner, smaragdgröna floder och sagoomspunna stadskärnor där kulturer från öst och väst möter varandra. Och maten, i exklusiva restauranger eller i enklare bergsstugor, (tillsammans med vinet och glada sällskapet) gjorde oss alldeles lyriskaAMELA (anm. kurs- och reseledare), du är en begåvning! Jaa, en PÄRLA!”

 

Res till Bosnien - Buna
 Gloria Lund, Göteborg
” Amela (anm. kurs- och reseledare): vilken underbart resa har du ordnat. Vilket fint land Bosnien är.
Vilken spektakulär natur. Vilka underbara människor jag har träffat. Allting var så bra.
Under hela vistelsen kände jag en magisk känsla!!!!
Det var en resa som gjorde ett starkt  och oförglömligt  intryck på mig.
Tusen Tack!!!! Du är bäst.”