Bildningsresor
Kravice Restillbosnien

 
Kulturresa 12 dagar

Datum Max platser
15

Kulturresa 8 dagar

Datum Max platser
15

 

Andra researrangemang i Bosnien
Kravice Restillbosnien

 
Natursemester 8 dagar

Datum Max platser
15

Fitness- och träninsgresa 8 dagar

Datum Max platser
15

Wellbeing ekologisk turism 8 dgr

Datum Max platser
15

Outdoor äventyr 8 dagar

Datum Max platser
Alla veckor mellan:
15

Innan du bokar

ATT BOKA DIN RESA

1. Bokning

Du preliminärbokar din resa direkt här på vår hemsida genom att fylla i formuläret som finns under fliken Boka din resa. Vi bekräftar sedan din bokning och du får en faktura för bokningsavgift postad hem till dig. Bokningssavgiften är 2 000 kr för vuxna och slutbetalning skall vara erlagd 31 dagar före resans startdatum (detta kan variera något)

2. Flyg

På de flesta av våra resor ingår inte det internationella flyget till och från resmålet. Om du bokar i god tid och är flexibel med dina resdatum kan du få bra priser. På vår hemsida kan du se när minsta antal deltagare på en resa är uppfyllt. Det är ofta minst 6 och högst 15 personer. Du får hem ett mail från oss där det står att det är dags att boka flyg. OBS! boka INTE flyg förrän du har fått mail från oss. Informationen om lediga platser uppdateras dagligen. Om du bokat flyg trots att minimiantal resenärer inte är uppfyllt, ersätter vi inga kostnader för avbokning av eget flyg. Samling sker under Dag 1 på vårt hotell på samlingsorten. Den dagen då resan avlutas kan du påbörja din hemresa. Vi kan ställa in en resa om minsta antal deltagare ej uppnås. Då får ni tillbaka er bokningssavgift.Om vi mot förmodan skulle tvingas ställa in en resa trots att minimiantalet deltagare uppfyllts ersätter vi naturligtvis dina avbokningskostnader för internationellt flyg. Men om du har bokat din flygbiljett trots att du inte har väntat på klartecken från oss om att få boka flyg och resan blir inställd pga för få deltagare, då betalar vi inte tillbaka dina avbokningskostnader.
Vi förbehåller oss också rätten att ställa in en resa på grund av till exempel naturkatastrof eller krig; med andra ord händelser som vi inte kunnat förutse. Inga kostnader för avbokning av egna flygbiljetter ersätts då.

3. Information

När du har betalat din bokningssavgift, skickar vi en film- och litteraturlista där du kan hitta tips på matnyttig historisk, kulturell och traditionell information om vårt resmål. Du kommer också att få kontaktuppgifter till din reseledare, en deltagarlista samt eventuell  information om önskade transporter från flygplatsen till samlingsorten. Du får ut mer av resan om du läser om resmålet innan vi åker dit.

4. Slutfaktura

Ungefär två månader före din avresa (detta kan variera från fall till fall) får du din slutfaktura.

Sammanfattning:
  1. Preliminärboka din resa och betala bokningsavgiften
  2. Vänta på klartecken från oss när det gäller bokning av flyg
  3. Boka flyg efter klartecken!
  4. Betala slutfakturan!

 

Några tips inför flygbokningen till Bosnien:

  • En av flygförbindelserna mellan Sverige och Bosnien är med www.wizzair.com från Malmö/Göteborg/Stockholm till Tuzla. Vissa av våra resor påbörjas i Tuzla och då följer vi flygtiderna mellan Göteborg och Tuzla. Andra resor gör inte det. Om ni behöver komma till samlingsplatsen dagen innan, kan vi ordna med transporter. Om ni landar på en annan ort och måste ta er till samlingsplatsen, kan vi ordna transport i detta fall också, men i så fall tillkommer en mindre transportavgift.
  • En annan framkomlig väg är www.norwegian.com och då från Göteborg/Stockholm/Oslo/Köpenhamn till Sarajevo. Från Sarajevo kan transporten till Tuzla ordnas i fall man bokar kulturresor. Transporten kan ordnas oavsett om ni landar i Tuzla eller Sarajevo. Det viktigaste är att ni är på plats när reseprogrammet börjar.
  • Även Scandjet (www.scandjet.se) och Bosnian Wand Airlines (www.bwairlines.com) flyger till Bosnien-Hercegovina. Nya resebolag dyker upp hela tiden och möjligheten att få billiga resor ökar. Håll utkik efter dessa!
  • Bosnien och Hercegovina börjar bli ett populärt resmål om man vill uppleva något annat, något annorlunda. Det är också möjligt att flyga exempelvis till Zagreb, Dubrovnik eller Belgrad och bli upphämtad därifrån. Eftersom dessa destinationer ligger utanför Bosnien och Hercegovinas gränser, men ligger i regionen, kan vi ordna transporten men då tillkommer en högre avgift för transporten till samlingsorten.

Om du har bokat en flygbiljett med sådana tider att du kommer att få svårt att hinna till en samling under dag 1 (till exempel om du landar sent på kvällen) vill vi att du meddelar oss. Om ditt flyg, under utresan, blir försenat så mycket att du inte kommer att hinna i tid till samlingstiden skall du kontakta reseledaren direkt.