Bildningsresor
Kravice Restillbosnien

 
Kulturresa 12 dagar

Datum Max platser
15

Kulturresa 8 dagar

Datum Max platser
15

 

Andra researrangemang i Bosnien
Kravice Restillbosnien

 
Natursemester 8 dagar

Datum Max platser
15

Fitness- och träninsgresa 8 dagar

Datum Max platser
15

Wellbeing ekologisk turism 8 dgr

Datum Max platser
15

Outdoor äventyr 8 dagar

Datum Max platser
Alla veckor mellan:
15

Kulturresa 8 dagar med helpension 10 499 kr

Aktuella datum under 2016:

  • enligt önskemål från gruppen
  • /

Den svenske researrangören finns på plats och följer med under resans gång. OBS! Det är fullt möjligt att försöka träffas innan vår avfärd till Bosnien för att få en snabb genomgång av landets historia, kultur och traditioner samt ställa viktiga frågor i samband med resan. ALLT GÅR ATT ORDNA. Kontakta oss för mer info!

Våra deltagare har beskrivit resan till Bosnien som en livsomvälvande upplevelse. Vår åttadagars resa är ingen typisk turistresa. Den inkluderar många intressanta besök och upplevelse; bla. besök till olika städer och sevärdheter i centrala Bosnien, besök hos organisationer som arbetar med mänskliga rättigheter och rehabiliteringcentra för krigsoffer, vi upplever den berömda bosniska gästvänligheten, äter den goda maten, åker genom vackra landskap, pratar och diskuterar Bosniens framtid, blir påminda om det senaste kriget, tittar på sevärdheter, vilar i sköna naturparker, tar del av den etnologiska kulturen och ekologiska odlingar. Denna resa är en berörande resa där vi går in i det historiska och det kulturella på djupet, men vi glömmer inte att HA KUL!

 

Preliminärt program dag för dag:

DAG 1 (lördag)
Ankomst till Tuzla med förhoppningsvis direktflyg från Sverige. Inkvartering, lunch och besök på ett utbildningscentrum för vuxna. Välkomstmiddag på det lokala bryggeriet där man får avnjuta det berömda Tuzlansko pivo (Tuzla öl).

DAG 2 (söndag)
Efter frukost planeras besök på ett kriscentrum för traumatiserade krigsoffer. Lunch och på eftermiddagen är det stadsvandring genom Tuzla med vår lokala guide. Avfärd mot Sarajevo med stopp för fika på vägen. Efter inkvarteringen i Sarajevo är det gemensam middag.

DAG 3 (måndag)
Efter frukost blir det Sarajevo City Tour genom den gamla delen av staden med fokus på kristna, judiska och muslimska religiösa objekt. Efter lunch är det besök på Svenska ambassaden och gemensam middag.

DAG 4 (tisdag)
Efter frukost åker vi på en längre resa till Mostar. Vi stannar till i staden Konjic för fika. Efter det åker vi vidare mot Buna för att besöka ett dervischhus och inta lunch vid floden Bunas källa. Efter lunch är det avfärd mot Mostar för att se den berömda bron och gamla stadskärnan. Därefter är det avfärd mot Sarajevo. På vägen tillbaka stannar vi till och äter det berömda grillade lammköttet. OBS! lång dag och sen ankomst till Sarajevo

DAG 5 (onsdag)
Träff efter frukost för att åka till Sarajevo War Tunnel med våra lokala guider. Sedan avfärd med hästvagn mot floden Bosnas källa och promenad i parken. Efter lunch är vi tillbaka i Sarajevo och eftermiddagen/kvällen är fria.

DAG 6 (torsdag)
Tidig avfärd mot staden Travnik. Besök vid sevärdheterna och promenad genom staden. Frukost på frukost vid ekologiska huset i närheten av Travnik. Vid ankomst till staden Jajce blir det lunch och därefter besök i katakomberna, gamla medeltida fästningen, museet från andra världskriget och stora vattenfallet. Avfärd mot Sarajevo. OBS! lång dag och sen middag/ankomst till Sarajevo.

DAG 7 (fredag)
Efter frukost antigen besök vid ”de bosniska pyramiderna” i Visoko eller den ekologiska utflyktsorten Ecofutura. Deltagarna bestämmer. Gemensam avslutningsmiddag.

DAG 8 (lördag)
Tidig avgång mot Tuzla. Flyg hem till Sverige

 

Detta ingår i resan:

  • Boende 7 nätter; enkelt men bra standard
  • Måltider; frukost, lunch och middag plus måltidsdryck
  • Fika: två gånger per dag
  • Alla transporter inklusive flygplatstransfer
  • Inträden till alla muséer och religiösa byggnader
  • Avgifter till stadsvandringar
  • Alla lokala guider

Kostnaden för resan är 10 499 kronor för åtta dagar. Resan inkluderar ALLT förutom flygbiljetten. Reseledaren följer med på resan och är spindeln i nätet på plats.

 

TILLÄGG

Delar av resans innehåll kan ändras och vid behov förlängas. Andra aktiviteter kan bokas i samband med resan (Se andra researrangemang i Bosnien) och genom dialog med kursledaren.

Det är också möjligt att få enkelrum mot tillägg. Kontakta kursledaren för information.

 

KOSTNAD

Avgiften på 10 499 kronor är per person och avser boende i dubbelrum. Resans kostnad baseras på minst sex personer i gruppen. Är antalet resenärer färre, justeras priserna enligt överenskommelsen mellan researrangören och deltagarna.