Bildningsresor
Kravice Restillbosnien

 
Kulturresa 12 dagar

Datum Max platser
15

Kulturresa 8 dagar

Datum Max platser
15

 

Andra researrangemang i Bosnien
Kravice Restillbosnien

 
Natursemester 8 dagar

Datum Max platser
15

Fitness- och träninsgresa 8 dagar

Datum Max platser
15

Wellbeing ekologisk turism 8 dgr

Datum Max platser
15

Outdoor äventyr 8 dagar

Datum Max platser
Alla veckor mellan:
15

Kulturresa 12 dagar med helpension 15 499 kr

Aktuella datum under 2016:

  • enligt önskemål för grupper

Den svenske researrangören finns på plats och följer med under resans gång. OBS! Det är fullt möjligt att försöka träffas innan vår avfärd till Bosnien för att få en snabb genomgång av landets historia, kultur och traditioner samt ställa viktiga frågor i samband med resan. ALLT GÅR ATT ORDNA. Kontakta oss för mer info!

Att resa till Bosnien är en livsomvälvande upplevelse. Vår tolvdagarsresa inkluderar många intressanta besök och upplevelser. Syftet med resan är att lära känna Bosnien ur så många perspektiv som möjligt. På resan gör vi besök i ett antal städer i centrala, östra och södra Bosnien och Hercegovina. Under hela det förra seklet har Bosniens historia präglats av krig och innan dess har många härskare satt sina spår som idag märks i form av den komplexa etniska befolkningssammansättningen, den religiösa pluraliteten och skiljelinjen mellan Öst och Väst.Vi upplever den berömda bosniska gästvänligheten, äter den goda maten, åker genom vackra landskap, pratar och diskuterar Bosniens framtid, blir påminda om det senaste kriget, tittar på sevärdheter, vilar i sköna naturparker, tar del av den etnologiska kulturen och ekologiska odlingar. Denna resa är en berörande resa där vi går in i det historiska och det kulturella på djupet, men vi glömmer inte att HA KUL!


Preliminärt program dag för dag:

DAG 1 (Tisdag)
Ankomst till Tuzla (direktflyg från Malmö och Göteborg med Wizzair).
Inkvartering, lunch i centrala Tuzla och besök på ett utbildningscentrum för vuxna. Besök Agora centrum och lära känna värdorganisationens arbete.
Välkomstmiddag

DAG 2 (Onsdag)
Efter frukost är det stadsvandring genom Tuzla med vår lokala guide.
Lunch avnjuts på restaurangen Dramar och efter lunchen gör vi ett besök på ett kriscentrum för traumatiserade krigsoffer. Här bjuds vi på fika och får en presentation av centrats arbete
Middag på det lokala bryggerier där man får avnjuta det berömda Tuzlansko pivo (Tuzla öl).

DAG 3 (Torsdag)
Efter frukost är det dags för avfärd mot Srebrenica. Sommaren 1995 blev Srebrenica känt för världen som staden där den största massakern i Europa sedan andra världskriget ägt rum. Vi besöker staden och tillbringar hela eftermiddagen där.
Avfärd mot Sarajevo med stopp för fika/middag på vägen. Inkvartering i Sarajevo.

DAG 4 (Fredag)
Efter frukost blir det Sarajevo City Tour genom den gamla delen av staden med fokus på kristna, judiska och muslimska religiösa objekt. Efter lunch är det besök på Svenska ambassaden och gemensam middag.

DAG 5 (Lördag)
Efter frukost åker vi på en längre resa till Mostar. Vi stannar till i staden Konjic för fika.
Efter det åker vi vidare mot Buna för att besöka ett dervischhus och inta lunch vid floden Bunas källa.
Efter lunch är det avfärd mot Mostar för att se den berömda bron och gamla stadskärnan. Därefter är det avfärd mot Sarajevo.
På vägen tillbaka stannar vi till och äter det berömda grillade lammköttet.

OBS! lång dag och sen ankomst till Sarajevo

DAG 6 (Söndag)
Träff efter frukost för att åka till Sarajevo War Tunnel med våra lokala guider. Sedan avfärd med hästvagn mot floden Bosnas källa och promenad i parken. Efter lunch är vi tillbaka i Sarajevo och eftermiddagen/kvällen är fria.

DAG 7 (Måndag)
Tidig avfärd mot staden Jajce, ”ett levande museum under bar himmel” en medeltida kungastad och viktig knutpunkt för födelse av staten Jugoslavien. Frukost på frukost vid ekologiska huset på vägen mot Jajce.
Vid ankomst till staden Jajce blir det besök i katakomberna, gamla medeltida fästningen, museet från andra världskriget och stora vattenfallet.
Lunch intas på Omer-beg huset, ett litet ottomanskt museum i sig.
Efter lunch åker vi till floden Pliva. Vi tittar på medeltida vattenkvarnar, tar en promenad runt sjön och åker båt, om vädret tillåter, samt intar en fika.
Avfärd mot Sarajevo. OBS! lång dag och sen middag/ankomst till Sarajevo.

DAG 8 (Tisdag)
Fri dag för shopping, besök på otaliga muséer i Sarajevo, kaffekulturen osv OBS! researrangören ger tips på vad man kan göra utefter de individuella önskemålen

DAG 9 (Onsdag)
Efter frukost avfärd mot staden Travnik.
Besök vid sevärdheterna bla Nobelpristagarens Ivo Andrics hus och promenad genom staden. Efter lunch åker vi till en etnologisk by och äter middag.
Avfärd mot Sarajevo

DAG 10 (Torsdag)
Efter frukost åker vi till den ekologiska utflyktsorten Ecofutura. Vid ankomst blir det en kort presentation och därefter ca 2,5 timmes lugn promenad till utsiktsplatsen över staden Sarajevo.
Efter den vegetariska lunchen blir det en yogaklass för dem som vill
Avfärd mot Sarajevo

DAG 11 (Fredag)
Efter frukost blir det en kort resa till de ”bosniska pyramiderna” i Visoko. Vi blir guidade i pyramidens tunnelsystem och får en redogörelse om teorierna kring pyramiderna.
Om vädret tillåter, klättrar vi upp på månpyramidens topp.

DAG 12 (Lördag)
Tidig avgång mot Tuzla. Flyg hem till Sverige

 

Detta ingår i resan :

  • Boende 11 nätter; enkelt men bra standard
  • Måltider; frukost, lunch och middag plus måltidsdryck
  • Fika: två gånger per dag
  • Alla transporter inklusive flygplatstransfer
  • Inträden till alla muséer och religiösa byggnader
  • Avgifter till stadsvandringar
  • Alla lokala guider

Kostnaden för resan är 15 499 kronor för åtta dagar. Resan inkluderar ALLT förutom flygbiljetten. Kursledaren följer med på resan och är spindeln i nätet på plats.

TILLÄGG

Delar av resans innehåll kan ändras och vid behov förlängas. Andra aktiviteter kan bokas i samband med resan (Se andra researrangemang i Bosnien) och genom dialog med researrangören.

Det är också möjligt att få enkelrum mot tillägg. Kontakta researrangören för information.

 

KOSTNAD

Avgiften på 15 499 kronor är per person och avser boende i dubbelrum. Resans kostnad baseras på minst sex personer i gruppen. Är antalet resenärer färre, justeras priserna enligt överenskommelsen mellan researrangören och resenärerna.